Sales development

Hier komt alles samen: het onderzoek, de strategie en de workshops. Tijdens de sales development fase worden alle plannen in werking gesteld. Wij werken in sprints. Hierdoor krijgen wij snel inzicht in de resultaten en kan er meteen geëvalueerd worden.

Waar moet sales mee bezig zijn?

De salesafdeling moet bezig zijn met waarvoor het opgezet is: sales! Uit de praktijk blijkt dat er bij sales vaak taken bijkomen die minder met sales te maken hebben, maar die wel belangrijk zijn. Dit zorgt ervoor dat de salesafdeling vaak niet altijd bezig kan zijn met datgene waarmee ze bezig zouden moeten zijn. Hierdoor ontstaan er frustraties bij sales en bij andere afdelingen. Wanneer de salesafdeling geen tijd heeft om haar punten op te pakken, wordt er alleen gefocust op de taken met de hoogste prioriteit.


Hierdoor blijven er vaak taken liggen wat leidt tot frustratie bij bijvoorbeeld de marketingafdeling. Ook kan het voorkomen dat het salesteam te klein is om echt alles op te pakken. Kansen worden gemist waar normaal eenvoudig gescoord had kunnen worden.

Een geoliede machine.

Wat je wilt, is dat de sales afdeling zich bezig kan houden met de belangrijkste taken. Hierbij heeft sales alle tijd om haar taken goed uit te voeren. Ze pakken de leads vanuit marketing op en zo worden alle prospects binnen de afgesproken tijd benaderd en opgevolgd. Ook worden de benodigde outbound activiteiten opgepakt om de omzet te kunnen waarborgen. Doordat de salesmotor op volle toeren draait, kan er gekeken worden naar duurzame groei. Groei in de omzet is nu een constante factor. Hoe gaan we ervoor zorgen dat we dit nog verder gaan uitbouwen zonder hierbij dag in dag uit na te hoeven denken over hoe de leads opgevolgd worden, de outbound activiteiten worden uitgevoerd en zelfs de droomklanten worden benaderd? Dit is een echt goed geoliede machine!

Pointly inschakelen om punten te scoren.

Het klinkt wellicht heel lastig om dit te bereiken, maar wij gaan jou dit natuurlijk niet alleen laten doen. Samen gaan we kijken hoe Pointly je kan ondersteunen om echt snel punten te scoren. We gaan samen naar jouw sales development kijken. Waar liggen jouw pijnpunten of wat kan er nog geoptimaliseerd worden? Als we dit inzichtelijk hebben, kan Pointly je écht gaan helpen. Dit is onze uitvoeringsfase. Wij gaan hier aan de slag om ervoor te zorgen dat de samenwerking tussen marketing en sales geoptimaliseerd wordt. Om de droomklanten te bereiken gaan wij voor jou niet alleen de account based marketing (ABM) strategie uitdenken, maar ook daadwerkelijk uitvoeren. Samen stellen we een doel voor deze ABM campagnes. Is het creëren van awareness bij jouw droomklanten voldoende, of moet het eerste contact al gelegd zijn?

Natuurlijk focussen wij ons tijdens de sales development fase niet alleen op account based marketing. Wij kunnen jou ook hulp bieden door het lead follow-up proces op te pakken. Meer leads benaderen samen met Pointly? Dat klinkt als een geweldige manier om punten te scoren! Heb je niet genoeg leads? Dan gaan wij aan de slag om al onze outbound activiteiten te richten op prospects waar jouw organisatie wellicht al contact mee heeft. Wanneer dit voor jou net een stap te ver is en je zelf genoeg tijd en kennis hebben om dit zelf op te pakken, maar het wel veel efficiënter wil doen? Dan is natuurlijk het automatiseren van veel processen een oplossing waar je blij van wordt! Aan de hand van LinkedIn automation en sales automation is jouw salesteam veel minder tijd kwijt met het benaderen van de leads en prospects. Dit implementeren we graag voor jou. Met een uitleg erbij om jou precies te laten weten wanneer er wat gebeurd. Dit is wel zo handig in het verdere opvolgingstraject. 

Wat levert dit alles nu concreet op?

  • Jouw droomklanten worden door ons, voor jou, op iedere mogelijke manier benaderd aan de hand van een uitgedachte strategie.
  • Gemotiveerd sales team waarbij Pointly helpt om taken over te nemen.
  • Gekwalificeerde leads en prospects.
  • Snellere opvolging van deze leads en prospects.
  • Efficiënter werken aan de hand van automatisering.

 

Meer weten? Bekijk onze sales development diensten hieronder;

Plan vrijblijvend een adviesgesprek

Verken welke onderdelen wij uit handen kunnen nemen.