Sales assessments

Hoe kan jij jouw salesteam nu maximaal inspireren en enthousiasmeren? Soms lijkt het onmogelijk om de juiste stappen te zetten. Waarom pakken ze die telefoon nu niet op of zorgen ze niet voor de juiste opvolging? Binnen jouw salesteam werken vaak, net als bij veel andere bedrijven, veel verschillende persoonlijkheden. De drijfveren en motivaties zijn lastig te achterhalen en verschillend. Hoe haal je nu het beste naar boven bij de mensen uit jouw team? Doordat jij samen met jouw team onze assessments invult krijg je een duidelijk overzicht van jouw team. Zo ben jij in staat om iedereen op de juiste manier te coachen! Doordat jij weet wie waar écht goed in is.

Welke sales assessments zijn beschikbaar?

Sales assessment account manager vanaf €200

- Heeft de focus op klanten
- Overzicht van sales kwaliteiten
- Ontwikkeldoel op te stellen aan de hand van assessment
- Eenvoudig online in te vullen
- Inclusief kwartier nabespreking

Sales assessment new business vanaf €200

- Heeft de focus op new business
- Overzicht van sales kwaliteiten
- Ontwikkeldoel op te stellen aan de hand van assessment
- Eenvoudig online in te vullen
- Inclusief kwartier nabespreking

Sales assessment sales manager vanaf €200

- Stuurt een sales team aan
- Overzicht van sales kwaliteiten
- Focus op management vaardigheden
- Eenvoudig online in te vullen
- Inclusief kwartier nabespreking

Vraag jouw sales assessment direct aan!  Met onze sales assessments krijg je meer inzicht over jouw sales kwaliteiten, de competenties van je salesmedewerkers en van je nieuwe sales kandidaten. Deze assessments zijn gevalideerd en betrouwbaar assessment. Tijdens het assessment wordt er op meer dan 20 sales competenties gemeten. De resultaten zijn hiervan meteen inzichtelijk. Er wordt gemeten op motivatie, mentale fitheid, maar ook op de drijfveren aan de hand van het model van Graves. Er wordt ook gekeken naar ondernemersinzicht, verantwoordelijkheidsgevoel en doorzettingsvermogen. Vaardigheden zoals, acquisitie, kwalificatie en het sluiten van deals worden ook meegenomen.

  Met de resultaten van het assessment ga jij direct zelf aan de slag, stuur  jij jouw team mee aan of weet je of die kandidaat goed op de vacature binnen jouw team past.

  Aan de hand van de resultaten krijg je een goed beeld wie waar goed in is en welke klanten het beste bij je passen. Onze assessments zet je ook in bij het werven voor nieuwe sales collega’s of om te bepalen wie de beste manager voor het team is.

  Wanneer zet je sales assessments in?

  Werving

  De perfecte kandidaat vinden is enorm lastig. Hoe weet je nu of je de juiste kandidaat voor de rol hebt? Jouw keuze voor de juiste kandidaat hoef je echt niet op jouw onderbuik gevoel te doen. Zet tijdens je sollicitatieprocedure eens assessments in. Hierdoor bevestig je jouw onderbuik gevoel aan de hand van wetenschappelijke data. Jij bent hierdoor in staat om de juiste keuze te maken!

  Promotie

  Een team vol goede accountmanagers, maar wie krijgt nu die promotie naar salesmanager? Van jouw toekomstige salesmanager heb je andere verwachtingen dan in de rol van accountmanager. Daarbij ben je op zoek naar een persoonlijkheid die het team goed kan aansturen. Maak hiervoor gebruik van het teamassessment. Jouw salesteam vult allemaal hetzelfde assessment in. De resultaten zie je terug in één overzicht. Jij bent nu goed in staat om te bepalen wie jouw nieuwe salesmanager wordt en de resultaten voor de komende jaren met het team binnen gaat halen.

  Ontwikkeldoelen

  Het ontbreken van persoonlijke ontwikkeling is een van de meest voorkomende redenen om weg te gaan. Het target verhogen of meer KPI’s opstellen voldoet niet. Hoe kan jij met jouw salesteam de juiste ontwikkeldoelen opstellen? En, hoe ga jij er voor zorgen dat zij zich als individu verder ontwikkelen? De reden waarom het bepalen van ontwikkeldoelen zo lastig is, is omdat het vaak niet inzichtelijk is waar zij op willen en kunnen ontwikkelen. Persoonlijke drijfveren en motivatie spelen hierin een cruciale factor.

  Laat jouw team jaarlijks een sales assessment maken. Hierdoor worden de persoonlijke drijfveren, motivatie en skills inzichtelijk. Aan de hand van deze resultaten kan jij met jouw team een persoonlijk ontwikkelplan opstellen. Na één jaar doe je deze test weer. Je hebt nu inzichtelijk hoeveel groei iemand doorgemaakt heeft. Het resultaat hiervan is dat het verloop lager ligt en jouw huidige salesteam efficiënter presteert.

  Ontwikkeling van jouw team door middel van een teamscan

  Met jouw huidige sales team ga jij gegarandeerd meer omzet creëren! Ik hoor je denken, hoe is dat mogelijk? Binnen jouw sales team heb jij verschillende persoonlijkheden zitten. Iemand met eigen motivatoren, drijfveren en skills. Echter doet iedereen hetzelfde. De resultaten van een sales assessment geven aan waar de krachten van jouw team liggen. Sommige persoonlijkheden zijn wellicht complementair aan elkaar. Door iedereen in zijn kracht te zetten gaat jouw team zonder extra inzet veel harder lopen!

  Wat is een sales assessment?

  Dit zijn gevalideerde en betrouwbare online assessments. Hierdoor kunnen we op meer dan 20 verschillende sales competenties een score kunnen terugkoppelen. De competenties en mindset staan voor belangrijke kwaliteiten die iemand nodig heeft in een sales carrière, zoals de sales drive, de sales passie maar ook het ondernemerschap en bijvoorbeeld closing skills. Met deze analyse kunnen kandidaten er direct zelf mee aan de slag, maar kunnen leidinggevenden hun team er ook beter mee aansturen.

  Alle resultaten van de losse assessments zijn samen te voegen in een teamviewer. Hierdoor krijg je een overzicht van de competenties, motivatie, mindset en skills van jouw team.

  Onze sales assessments zijn beschikbaar in het Nederlands, Engels, Frans en Duits.